Rozciągający się budynek Space House oferuje widoki na lasy i wzgórza w Austin w Teksasie

Ta wspaniała rezydencja działa jak procesja przestrzeni, która idealnie pasuje do bujnego krajobrazu na pochyłym terenie w Teksasie. Matt Fajkus Architecture zaprojektował budynek, odpowiednio nazwany [Bracketed Space] House, aby pochłonąć jak najwięcej naturalnego światła i zapewnić przestrzeń życiową dla rodziny, która cieszy się życiem wewnątrz i na zewnątrz.

Dom znajduje się na pochyłym terenie w Austin w Teksasie. Dotyka otaczającego krajobrazu i zaciera granicę między wnętrzem a zewnętrznymi przestrzeniami. Skrzydła domu są zwieńczone płaskimi dachami i są połączone przeszkloną przestrzenią, która ustanawia wizualne połączenie między przednią i tylną częścią domu.

Powiązane: Obiekt Daylit Residence autorstwa architekta Miguela Rivery w odnowionym bungalowie z 1917 roku

Przestrzeń wewnętrzna zaprojektowana na otwartym planie skierowana jest na dziedziniec z basenem bez krawędzi, z którego roztacza się widok na wzgórza i lasy. Cedr, stal, naturalne stiuki, beton i szkło tworzą mieszankę tekstur i kolorów.

+ Architektura Matt Fajkus

Zdjęcia autorstwa Charlesa Davisa Smitha, Spaces & Faces Photography

Loading...