Till the Cows Come Home: restauracja kontenerowa w Berlinie

Restauracja Till the Cows Come Home mieści się na 40-metrowym kontenerze przeznaczonym do przewozu ładunków. Jest to kuchnia wolnostanowiskowa z siedzibą w Berlinie, w której serwowane są wyśmienite potrawy wegetariańskie. Zaprojektowany przez Natalie Viaux, kontener został odnowiony z wnętrzem z norweskiego drewna brzozowego i miedzianych akcentów, a na zewnątrz został pomalowany żywą perłową zielenią. Jego 5-metrowe okno zapewnia widok na rozległy taras na świeżym powietrzu, na którym znajduje się mural krów pasących się spokojnie na alpejskich pastwiskach. To właśnie ten mural zainspirował nazwę restauracji, a jej menu jest pełne zdrowych, smacznych potraw, soków, koktajli i "strzałów wolnych rodników".

Powyższy artykuł został przesłany do nas przez czytelnika Inhabitat. Chcę zobaczyć Twój opowiadanie o Inhabitacie? Wyślij nam napiwek, klikając ten link. Pamiętaj, aby postępować zgodnie z naszymi instrukcjami, aby zwiększyć swoje szanse na wybranie do publikacji!

Loading...